Hlavní obsah

Lidi z vykolejeného vlaku evakuovali přes rozvodněnou řeku

Právo, Barbora Silná
Hodkovice
Aktualizováno

Vykolejení vlaku a evakuaci přes rozvodněnou řeku Mohelku zažili při jednom cestující osobního vlaku na trase mezi Rychnovem u Jablonce nad Nisou a Hodkovicemi nad Mohelkou před čtvrtečním polednem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vlak vykolejil poté, co narazil do vzrostlé břízy na kolejích, která se vyvrátila vlivem větru a vydatného deště. Nehoda vlaku se stala na obtížně dostupném místě, kam se záchranáři dostávali jen velmi složitě. Z místa podle mluvčí krajských hasičů Zdenky Štrauchové evakuovali 21 lidí a šest z nich bylo zraněných.

„Řeka je v těchto místech zhruba čtyři metry široká, a tak jsme poskládali tři díly žebříku a vytvořili provizorní můstek přes řeku. Podél jsme dali i lana jako zábradlí, aby se lidé měli čeho přidržovat,“ popsal Právu velitel zásahu hasičů Petr Kroupa.

Podle ředitele krajské záchranné služby Stanislava Mackovíka ošetřili na místě lehce zraněné pacienty. „Nebylo tam žádné vážné zranění,“ podotkl Mackovík.

Na trati mezi Rychnovem a Hodkovicemi nad Mohelkou se podle mluvčího Českých drah Radka Joklíka stala ještě další nehoda, kdy se na přejezdu střetl vlak s osobním automobilem. „Tato nehoda se obešla bez zranění,“ řekl ČTK Joklík. Výluka na trati však trvá.

Cestující z havarovaného vlaku odjeli z místa náhradním autobusem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám