Hlavní obsah

Dítě vlezlo do automatu na plyšáky a nemohlo ven

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Kuriózní případ uvězněného dítěte v automatu na plyšové hračky řešili nedávno městští strážníci z Karviné. Dvouapůlročního chlapce, který nedobrovolný pobyt v umělém kvádru přežil bez úhony, vyprostili až rozbitím skla hasiči.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Oznámení o malém dítěti, které vlezlo do automatu na plyšové hračky v Obchodním centru na Nádražní ulici v Karviné-Fryštátu, dostali strážníci v pátek 15. července krátce po 16. hodině.

„Na místě hlídka zjistila, že chlapec vlezl otvorem pro odběr plyšových hraček dovnitř automatu a seděl za plexisklem mezi hračkami. Jeho matka uvedla, že synovi nevěnovala pozornost pouze chvilku,“ řekl zástupce ředitele Městské policie Karviná Václav Ožana.

Dítěti se mezi plyšáky líbilo do chvíle, než se kolem automatu začali srocovat lidé. Pak se dalo do pláče. „Kamarádka mi to popisovala tak, že šla po pasáži a najednou uviděla hlavu dítěte mezi hračkami ve skleněné nádobě,“ prozradila zaměstnankyně jednoho z obchodů karvinského Obchodního centra.

Podle Ožany kontaktovali strážníci nejprve majitele automatu, ten byl však mimo město, a tak přivolali na pomoc hasiče.

„Ti rozbili skleněnou výplň přístroje a chlapce vytáhli ven,“ popsal a dodal, že dítěte si od hlídky převzala matka. Protože rozbitím jedné ze stěn automatu vznikla škoda, zabývá se případem policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám