Hlavní obsah

Kvůli dívce chtěl mladík skočit nejdřív pod vlak a pak ze splavu

– Vsetín
Právo, Jiří Růžička

Dvěma pokusům o sebevraždu jediného mladíka zabránili ve středu večer strážníci ve Vsetíně. Nejprve se chystal skočit pod vlak, který ale brzdil a téměř zastavil, poté hodlal skočit ze splavu. Se životem chtěl skoncovat kvůli dívce, která odešla za jiným.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Svůj plán oznámil mladý muž strážníkům telefonicky v půl deváté večer. Zavolal, že je u areálu Sandriku a chce se nechat přejet vlakem. Zatímco na místo okamžitě vyrazila hlídka, jeden ze strážníků měl muže stále na telefonu,“ popsala mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová.

„Ostatní strážníci začali prohledávat okolí kolejí. Jelikož měl jet za pár minut vlak do Velkých Karlovic, kontaktovali současně nádražního výpravčího, který popsal situaci strojvedoucímu vlaku,“ přiblížil ředitel Městské policie Vsetín Nikolaj Martinák.

Strážníci o mladém muži věděli, že má na sobě šedou mikinu s kapucí a přesunuje se směrem k Ústí u Vsetína. Zanedlouho jim sdělil, že je u splavu na Ohradě. Když byli městští policisté téměř na místě, slyšeli přijíždět vlak. Dlouze troubil a téměř zastavil.

„Mladík sešel z kolejí a do telefonu oznámil, že skočí pod splav a zabije se o kámen. Ve chvíli, kdy přelézal zábradlí a chystal se skočit, už však byli strážníci u něj. Muže zpacifikovali, nasadili mu pouta a posadili do služebního vozu,“ doplnil ředitel Martinák.

Podle strážníků působil mladík po celou dobu zmateně, zrychleně dýchal a plakal. Prozradil, že život si chtěl vzít kvůli dívce, která odešla za jiným, kvůli nejlepšímu kamarádovi, který zemřel, a také že mu někdo vyhrožuje zabitím a přicházejí mu i výhružné textové zprávy na mobil.

Reklama

Výběr článků

Načítám