Hlavní obsah

Požár hotelového pokoje vyhnal 80 lidí z postelí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

V jednom z pokojů v prvním patře bruntálského hotelu Slezan v Revoluční ulici začalo krátce po půlnoci hořet. Pokoj, ze kterého před příjezdem hasičů šlehaly plameny až na chodbu, dvě hodiny předtím zdemoloval jeden z hostů. Dvaaosmdesát lidí muselo být vyvedeno nebo zachráněno.

Článek

"Zavolala nám recepční hotelu," potvrdil ředitel bruntálských hasičů Jiří Patrovský s tím, že okamžitě vyrazily dvě profesionální a tři dobrovolné jednotky hasičů.

"Jednotka, která dorazila první, už viděla, jak plameny šlehají z pokoje na chodbu. Začaly už hořet dveře u sousedních pokojů," pokračuje Patrovský.

Dvacet lidí bylo ohroženo na životě

Hasiči proto evakuovali šedesát dva lidi, které vyvedli vedlejší budovou, aby se nenadýchali kouře. Náročnější byla záchrana bezprostředně ohrožených hostů z pokojů v postiženém patře. Hasiči museli přistavit žebřík, kterým se dostalo dvacet lidí do bezpečí.

"Všichni zachránění byli soustředěni v restauraci v přízemí hotelu, která nebyla ohrožena," uvádí dále.

Přivolaná záchranná služba lidi většinou vytrhnuté ze spánku prohlédla a zkonstatovala, že nikdo neutrpěl újmu na zdraví.

Během zásahu byl pouze lehce zraněn jeden z hasičů. "Špatně šlápl a bolí ho kotník. Dnes už je ale normálně v práci," upřesnil Patrovský.

Dobrá spolupráce s personálem

Hasiči požár zdolali za dvě hodiny. Evakuovaní hosté se poté povětšinou vrátili do svých původních pokojů. Obyvatelé prvního patra dostali v hotelu náhradní ubytování.

"K rychlému zdolání ohně nám hodně pomohl personál, který duchapřítomně informoval o všech důležitých věcech a také nám okamžitě dal klíče od všech pokojů," zdůraznil Patrovský, podle kterého podobně dobrá spolupráce je spíše výjimečná.

Zdemolovaný pokoj a opilý host

Na objasnění příčiny nyní pracují vyšetřovatelé. Zatím se nekloní k žádné z verzí.

"Může tam být nedbalost, technická závada nebo také úmysl. Zatím nechceme spekulovat," uvedl šéf hasičů. Podle jeho informací však dvě hodiny před vypuknutím ohně zavolali zaměstnanci hotelu policejní hlídku k muži, který pokoj obýval. V opilosti jej totiž celý zdemoloval.

"Rozbil okna i nábytek," řekl s tím, že před policisty utekl. "Záhadným způsobem se dostal zpět a o dvě hodiny později to byl právě on, kdo sešel do recepce, kde řekl, že u něj v pokoji hoří," sdělil. Silně opilý muž poté skončil na záchytce a čeká se na jeho vystřízlivění.

Předpokládaná škoda zřejmě přesáhne milión korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám