Hlavní obsah

Policista v audi, který z mostu spadl do Vltavy, jel pomoci kolegovi s poruchou

Právo, rak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie zjišťuje, co se mohlo stát předtím, než služební Audi A8 s 35letým policistou prorazilo po srážce s jiným autem zábradlí pražského Hlávkova mostu a skončilo ve Vltavě. Z vyšetřování vyplývá, že mu možná do cesty vjel jiný vůz. Policista pracující v ochranné službě jel na pomoc kolegovi, který převážel důležitou osobu a selhal mu vůz na náměstí I. P. Pavlova.

Foto: Petr Janiš, Právo

Poškozené vozidlo po vytažení z řeky

Článek

Řidič s technickou závadou zavolal na ochrannou službu, aby poslala náhradní automobil. Právě jeho řidič se pak s luxusní limuzínou Audi A8 zřítil z Hlávkova mostu do Vltavy. Muž, který pracoval na útvaru chránícím ústavní činitele a v autě jel sám, později v nemocnici zemřel. Jakékoliv informace ale policie striktně odmítá až do skončení vyšetřování poskytnout.

Přesto se Právu podařilo zjistit, že policista jel v osudné sobotní odpoledne ve stejném směru jako řidič Octavie, která po střetu zůstala stát na tramvajových kolejích. Její dvoučlenné posádce se nic nestalo.

Policista jel přitom pomoci kolegovi, aby mohl chráněný člověk pokračovat v jízdě. Policie se ale k této verzi nechce oficiálně vyjadřovat, uvedla MF Dnes.

„Je tu důvodné podezření, že řidič druhého vozu jel v pravém jízdním pruhu a měl tendenci se otáčet. Řidič služebního vozu jel v levém pruhu a srazili se,“ sdělil Právu dobře informovaný zdroj. Policejní audi bylo při střetu vymrštěno přímo na zábradlí mostu, které prorazilo, a dopadlo na dno řeky.

Jestli je to pravda a který z řidičů udělal osudovou chybu, nyní posuzuje soudní znalec. Musí přijít i na to, jestli policista nejel nepřiměřenou rychlostí.

„Znalec má k dispozici kamerové záznamy, které bude vyhodnocovat. Samozřejmě že bude vycházet i z konečného postavení vozu, který zůstal na mostě. Vyšetřování ale probíhá, proto nebudeme až do jeho ukončení podávat žádné informace,“ sdělila mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Po policistovi zůstaly dvě malé děti, a protože zemřel během výkonu služby, rodina má nárok na odškodnění od státu včetně výživného.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám