Hlavní obsah

Za vraždu novorozence potvrdil soud 13 a půl roku vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odvolací pražský vrchní soud v úterý s definitivní platností potvrdil jedenačtyřicetileté matce za vraždu novorozence v Jablonném v Podještědí 13,5 roku vězení. Žena se před svým okolím snažila těhotenství tajit, všeobecně se však o něm vědělo. Krátce po porodu pak holčičku udusila.

Foto: Profimedia.cz

Matka si za vraždu novorozeněte odsedí 13 a půl let ve vězení.

Článek

Obviněná před soudem svou vinu popřela. Úterní rozsudek je však pravomocný a státní zástupce i obžalovaná se proti němu již nemohou odvolat.

Podle obžaloby porodila žena dceru na trávě nedaleko koupaliště v Jablonném a krátce po porodu ji usmrtila přikrytím dýchacích cest. Pak ji zabalila do igelitové tašky a odnesla domů, kde tělo schovala ve skříňce v ložnici. Tam ho později objevil otec dítěte, který s obviněnou žil.

Muž zahrabal tělo zabalené v igelitu do kompostu. Podle jeho slov se domníval, že se v tašce nachází mrtvý pes.

Mrtvolka byla o několik dní později nalezena po anonymním udání. Z výsledků pitvy vyplynulo, že bylo dítě životaschopné a že se udusilo. Žádnou jinou možnou příčinu smrti odborníci nezjistili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám