Hlavní obsah

Policie obvinila muže, který měl utlouci svého strýce

Policie obvinila muže, který údajně v únoru v Hradčovicích na Slovácku utloukl svého strýce. Napadený utrpěl vážná zranění, kterým po necelých třech týdnech v nemocnici podlehl. Ještě před smrtí však svým blízkým řekl, kdo jej napadl. Kriminalisté nyní shromáždili dostatek důkazů, aby podezřelého obvinili. Za těžké ublížení na zdraví s následkem smrti mu hrozí osm až 16 let vězení.

Článek

Sedmatřicetiletý obviněný muž vinu sice popírá, kriminalisté však mají kromě výpovědi umírajícího muže ještě další důkaz. Na cihle, kterou jej pachatel udeřil, i na osobních věcech napadeného, nalezli pachové stopy patřící obviněnému muži.

"Říká, že strýce několik týdnů neviděl a pachové stopy si nedokáže vysvětlit," řekl státní zástupce Roman Kafka s tím, že muž je stíhán na svobodě. Policisté jej nemohli obvinit dříve, neboť podle posudků se na svědectví takto vážně zraněného člověka nelze plně spolehnout. Po měsících vyšetřování však dospěli k názoru, že je pravdivé.

Strýc obviněného se údajně před napadením zastavil u kamaráda a pak zamířil do hospody. Odtud podle svědků odešel po jedné hodině ranní. O několik hodin později ho v mrazivé noci našli nedaleko jeho domu lidé, kteří šli do práce. Podle svědků byl muž zmlácený, krev mu tekla z nosu i uší a přestával dýchat. V peněžence, kde údajně měl před odchodem z hospody několik tisíc korun, nezůstaly ani drobné.

O svůj život pak zraněný muž bojoval v nemocnici. Na následky vážných zranění, zahrnujících mnohačetné zlomeniny lebky, vnitřní krvácení i otok mozku, však v polovině března zemřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám