Hlavní obsah

Potápěči pátrají v Žermanické přehradě po utonulém mladíkovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policejní potápěči pokračují v pátrání po těle utonulého mladíka, který v neděli odpoledne zmizel ve vodách Žermanické přehrady na Frýdecko-Místecku. Pravděpodobně se utopil poté, co se s ním a jeho dvěma kamarády převrhl člun. Další dva členové posádky přežili, příčina převrácení člunu však není známá.

Článek

"Pátrací akce dnes dál pokračuje," řekl mluvčí frýdecko-místecké policie Jiří Hamhalter s tím, že příčina neštěstí ještě známa není. "Další dva kluci jsou v dost špatném psychickém stavu. Dnes pokračují výslechy. Jsou zdrceni, špatně se jim o události mluví," uvedl policista.

Člun se s tříčlennou posádkou převrátil v neděli po šesté hodině večerní. Členům posádky bylo 20 a 21 let. „Kánoe se z dosud nezjištěných příčin převrhla a jeden z trojice, který byl neplavec, se i přes pomoc kamarádů neudržel a zmizel pod hladinou,“ popsal neštěstí Hamhalter. Další dva mladíci se prý zachránili tak, že se zachytili kolem plujícího šlapadla.

"Nahlášeno bylo tonutí tří osob, se kterými se převrhl člun. Záchranáři ošetřili dva muže ve věku 20 a 21 let," uvedl mluvčí s tím, že oba byli při vědomí a mimo ohrožení života. "Třetí z mužů nebyl před odjezdem posádek záchranné služby nalezen," řekl.

V neděli záchranáři vyráželi i k dalšímu utonulému. V nádrži ve Vražném na Novojičínsku se topil plavec. I tam byli do akce nasazeni policejní potápěči, kteří muže našli až v pondělí po poledni. Muž zmizel, když společně se známým plaval na ostrůvek.

"Asi pět metrů od břehu si druhý plavec všiml, že je sám. Přivolal policii a do příjezdu i s dalšími lidmi po zmizelém pátrali," uvedl mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám