Hlavní obsah

Údajného tyrana matky soud zprostil obžaloby

Právo, Radek Plavecký
Mělník

Zproštěním obžaloby skončilo v pondělí dopoledne soudní líčení u mělnického soudu, kde se ze svých činů zpovídal údajný tyran vlastní matky.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Obžalovaný muž z týrání matky u mělnického soudu ještě v poutech. Matka změnila výpovědi a muž odešel domů bez trestu.

Článek

Pětatřicetiletý muž z Mělnicka měl ženu opakovaně bít, hrozit jí zabitím a zapálením domu. Shodil ji údajně tak, že si o kuchyňskou linku rozsekla obočí, dokonce jí měl držet nůž pod krkem a jednou ji i řízl do ruky, po čemž jí zůstala jizva.

Za to hrozil muži až osmiletý trest vězení a poslední čtyři měsíce strávil ve vazbě. Nakonec se ale pout, v nichž ho dozorci k soudu přivedli, zbavil a odešel domů. Obžaloba byla totiž postavena hlavně na výpovědi ženy.

„Nepodařilo se tyto činy prokázat. Konflikty v rodině určitě jsou, ale matka vzala vše zpátky a tvrdí, že si to všechno vymyslela,“ odůvodnila osvobozující rozsudek soudkyně Jana Nováková.

Žena krátce po uvěznění syna ve vazební věznici v Litoměřicích změnila výpovědi a také v pondělí u soudu tvrdila, že doma k žádnému násilí nedochází. Zatímco dříve kolegyním v práci, příbuzným a také policii tvrdila opak. „Hádali jsme se, ale nikdy mi neublížil,“ tvrdila žena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám