Hlavní obsah

Celníci našli precizní podzemní úkryt na padělky

– Brno
Právo, Miroslav Homola

Vynalézavost asijských prodejců padělaného zboží nezná mezí. V tržnici v Olomoucké ulici v Brně na konci týdne objevili pracovníci celní správy důmyslnou, speciálně vyrobenou, vyzdívanou podzemní skrýš a také kontejner s množstvím padělků.

Článek

Celníci kontrolovali prodejní místa v tržnici, při kontrole jednoho z kontejnerů odhalili 1619 kusů zboží označeného ochrannými známkami. Protože se jednalo o konec slepé uličky v kontejnerovém labyrintu, neušel pozornosti celníků ani protější prázdný kontejner.

„V něm leželo na zemi pouze několik kartonů. Po jejich odstranění se ukázala prkenná podlaha a pod ní další prostor. Nešlo o pouhou díru v zemi, ale důkladně vyzděnou místnost o rozloze přibližně šest metrů čtverečních a výšce dva metry. S něčím podobným se brněnští celníci zatím nesetkali. I zde se nacházelo zboží,“ uvedla mluvčí celního ředitelství Brno Lada Temňáková.

Na obou místech celníci zajistili přes tři tisíce kusů padělků, přičemž hodnota originálů by činila čtyři milióny tři sta tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám