Hlavní obsah

Instruktor, který se pokoušel zachránit tonoucího žáka, v nemocnici zemřel

Olomouc

Instruktor, který se v červnu pokoušel zachránit tonoucího žáka na Mlýnském potoce v Olomouci, v sobotu v nemocnici zemřel. Muž je třetí obětí neštěstí. Uvedla to TV Nova. Na jezu se utopila učitelka i třináctiletý žák.

Článek

Třída základní školy z Nového Jičína byla na Olomoucku na raftařském výletě spolu s instruktory. Jez, kde se neštěstí stalo, se nesjíždí. Žáci u něj výlet končili.

Chlapec v rámci dalších her skákal do vody. Jednou bez problémů, podruhé skočil jinam a už nevyplaval. Snažili se ho zachránit i učitelka i instruktor.

"To dítě skočilo jednou, bylo úplně v pohodě, vyplavalo. Pak skočilo podruhé, ale skočilo jinam. Trošku ho to natáhlo, skočil tam instruktor, natáhlo ho to. Skočila tam paní učitelka..." popsla už dříve České televizi instruktor vodácké firmy.

Ženu nalezli záchranáři zhruba 600 metrů od místa neštěstí. "Učitelku jsme se snažili resuscitovat, ale bohužel se nám to nepodařilo. Pod vodou byla podle odhadu deset až 20 minut," řekl ředitel olomoucké záchranné služby Ivo Mareš. Ještě zhruba o půl kilometru dále se podařilo objevit záchranářům třetího tonoucího. Šlo o instruktora, který třídu doprovázel. V kritickém stavu byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám