Hlavní obsah

Auto po nehodě spadlo z Hlávkova mostu do Vltavy

– Praha • Aktualizováno

Při nehodě dvou vozidel na pražském Hlávkově mostě spadlo jedno z nich do Vltavy. Jednu osobu se potápěčům podařilo vyprostit a oživit. Na místě zasahovali hasičští potápěči.

Foto: Petr Janiš, Právo

Vůz, který hasiči vytáhli z Vltavy

Článek

Potápěči vozu vyprostili muže, který po úspěšné resuscitaci skončil v nemocnici, sdělila v podvečer policejní mluvčí Eva Stulíková. Opravila tak svoji původní informaci, že oživování bylo neúspěšné.

"Vůz značky Audi A8 byl na dně střechou dolů. Hasiči z něj vyprostili muže, kterého se na břehu podařilo resuscitovat. Poté byl převezen do nemocnice," řekla Stulíková.

Policie hledá svědky

"Okolnosti nehody jsou stále dost nejasné. Původní zprávy mluvily o tom, že ve voze byly dvě osoby. Nyní to vypadá, že v něm byla jen jedna. Potřebujeme ještě vyslechnout všechny svědky," řekla Stulíková.

Foto: Petr Janiš, Právo

Proražené zábradlí na Hlávkově mostě

Hasičům se před 21. hodinou podařilo vytáhnout vůz z vody, nikoho dalšího v něm však nenašli.

Mluvčí pražských záchranářů Jiřina Ernestová řekla, že zachráněný muž je ve velmi vážném stavu. "Po úspěšné resuscitaci jsme ho napojeného na přístrojích převezli do Ústřední vojenské nemocnice," řekla Ernestová.

Foto: Petr Janiš, Právo

Odtahová služba odváží jeden z nabouraných vozů

"Nehoda byla hlášena kolem půl šesté, na místě zasahovala jak technika, tak potápěči," doplnila bez dalších podrobností Adamcová. Vůz na mostě zřejmě dostal smyk.

Policie upozornila, že v místě nehody se tvořily kolony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám