Hlavní obsah

Mladík chtěl soutěžit v páce o padesát korun, zatkla ho policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary
Aktualizováno

Neobvyklým způsobem si chtěl přivydělat na pivo ve středu v noci 17letý mladík v restauracích v Rotavě na Sokolovsku. Když s ním nikdo z hostů nechtěl zpříčit ruce v páce o padesát korun, začal být agresivní a chtěl se prát. Hostinská proto na něj musela zavolat policejní hlídku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Majitelka jednoho z restauračních zařízení na Rotavě měla ve středu 13. července po jedenácté hodině v noci problém s jedním z hostů,“ popisovala mluvčí sokolovské policie Kateřina Dohnalová.

„Sedmnáctiletý mladík obtěžoval hosty. Vybízel je, aby si s ním dali páku o padesát korun. Když hosté odmítli, začal být muž agresivní. Některým z hostů začal sprostě nadávat a vyzýval je, aby se s ním šli poprat,“ uvedla Dohnalová s tím, že žena zavolala na linku 158, kde sdělila, jaká je situace v její restauraci.

Po příjezdu policie, muž již v restauraci nebyl. Mladík se ale jen tak nevzdal svých plánů, jak si díky své síle v pažích vydělat, a zkoušel mezitím štěstí v sousední rotavské restauraci.

„Před touto restaurací byl spatřen muž, který se snažil utéct podél zdi na parkoviště za restaurací,“ popisovala policejní akci Dohnalová. Když utíkající muž nedbal výzev policie, aby zastavil, použila hlídka proti němu hmaty a chvaty, pomocí kterých dostala mladíka na zem. „Muž se ale stále bránil. Policisté mu tedy nasadili pouta a odvezli ho na záchytnou stanici,“ dodala policejní mluvčí. „Muž se dopustil přestupku proti občanskému soužití a hrozí mu až 20 tisíc pokuta,“ uzavřela Dohnalová.

Matka: Do nemocnice ho neodvezli, ač byl zraněný

Matka mladíka Novinkám řekla, že policisté muže zbili a místo do nemocnice ho odvezli na záchytku. Do nemocnice, kde je dosud, ho odvezla až rodina poté, co ze záchytku opustil. Stěžoval si na velké bolesti hlavy.

Údajně mu i odmítali vzít krev, protože dechové zkoušky na alkohol nebyl s ohledem na zranění na hlavě schopen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám