Hlavní obsah

Opilec nafackoval místostarostovi kvůli sečení trávy

Právo, Petr Kozelka
Brno

Místostarostu oddaného obci mají v Zástávce u Brna. Druhý muž po místním starostovi dokonce neváhal pro svou vesnici cedit krev, když se proti jednomu z místních nespokojenců zastal dělníků, kteří kosili trávu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Potyčka skončila nakonec pro místostarostu cestou do nemocnice a jeho obličej zdobí tři stehy, útočník krotl v policejní cele a má na krku vyšetřování kvůli výtržnictví.

Četa obecních zaměstnanců vyžínajících trávu rozdráždila čtyřiapadesátiletého muže natolik, že jim šel halasně vyčinit. Jeho zlost pak vyvrcholila ve chvíli, kdy od sekačky vyletěl kamínek a trefil okno jednoho z bytů.

Sekáče v ten okamžik zavalil sprškou nadávek, což zvedlo ze židle místostarostu. Jeho příchodem se ale muž, který nejen že byl opilý, ale navíc mu radnice v minulosti vypověděla kvůli dluhům nájemní smlouvu k obecnímu bytu, ještě více rozdráždil a vše vyvrcholilo napadením obecního funkcionáře.

Sám místostarosta se nechal slyšet, že by věc měla být posouzena jako napadení úřední osoby, neboť v době konfliktu byl zrovna ve službě.

Reklama

Výběr článků

Načítám