Hlavní obsah

Po útoku 14letého násilníka nevidí žena z Brna na jedno oko

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Středeční ranní vycházku se psem si bude dlouho pamatovat pětašedesátiletá žena z Brna. Ta venčila svého čtyřnohého kamaráda v Husovicích, když k ní nečekaně přiskočil mladík, který se pokoušel ženě z krku strhnout kovový řetízek s přívěskem.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„S napadenou ženou začal cloumat, dokonce jí roztrhnul halenku až k pasu a řetízek se mu ukořistit stále nedařilo. Paní v nerovném zápase ztratila rovnováhu a upadla na zem. Když bezmocně ležela na zádech, mladík ji silou udeřil pěstí do oblasti oka tak, že jí způsobil otok a zranění, v jehož důsledku paní na oko nevidí,“ řekla mluvčí policie Petra Vendrová.

Po úderu pěstí se mu podařilo ženě řetízek strhnout a z místa činu utéct. Hodnota uloupeného řetízku byla něco málo přes dvě stě korun, se zraněními, které jí útočník způsobil, se však paní bude ještě dlouho léčit.

To však nebyla jediná včerejší akce otrlého mladíka. Bezprostředně po útoku v Husovicích se vrátil domů, kde se převlékl a vyrazil tentokrát do Černých Polí. Tam si vytipoval další ženu s řetízkem zlaté barvy na krku, který se mu okamžitě podařilo strhnout.

S kořistí v hodnotě pět tisíc korun v kapse pachatele po pátrací akci dopadli policisté.

„Teprve čtrnáctiletý mladík je i přesto, že ještě nevlastní ani občanský průkaz, po kriminalisty známou firmou. Na svém kontě má i přes svůj nízký věk nezanedbatelnou řádku podobných případů krádeží a loupeží,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám