Hlavní obsah

Lupiči nechali muže přes noc svázaného, ukradený trezor skončil v rybníku

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Brutálně a bez zábran. Tak se chovala trojice mladíků, které v úterý dopadla brněnská police. Ač šlo mezi lupiči teprve o nováčky, jejich chování bylo už při prvních výpravách za penězi velmi nebezpečné. Trojici kluků ve věku dvacet až pětadvacet let nyní hrozí vězení až na deset let.

Článek

Jejich brutalitu na vlastní kůži zažil devětašedesátiletý muž, který šel v obci Drásov jako každý den uklízet do místního obchodu. S půjčenou devítimilimetrovou pistolí muže přepadli, svázali a nechali zavřeného ve skladě s pytlem na hlavě celou noc.

„Je to člověk, který má pověst dobráka, který navíc hledá v každém člověku jen pozitivní věci. Musel to pro něj být obrovský šok,“ uvedl policista Bohumil Malášek, který místo činu osobně zná.

Ukradený trezor vylovili policisté z rybníka

Trojice při akci ukradla trezor s třiceti tisíci v hotovosti a další zboží za zhruba také 30 000. Trezor, který se jim po vybrání bankovek zavřel, pak zahodili.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Policista Bohumil Malášek s trezorem, který vylovili policejní potápěči z rybníka

„Vzápětí provedli maskovaní kuklami několik dalších přepadení. Když jim došly peníze, vrátili se k odhozenému trezoru, který vypáčili a získali z něj asi 2000 v drobných. Pak jej definitivně odhodili do rybníka v obci Sejřek, kde jej také našli policejní potápěči, popsal jednání mladíků kriminalista Jaroslav Novotný.

Naposledy loupili v pondělí tento týden v prodejně stavebnin v Hradčanech na Brněnsku, kde ukradli přes 50 000 korun. O den později je už zadržela policie. K činu se doznali. Nyní čekají na rozhodnutí o uvalení vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám