Hlavní obsah

Bývalý lékař dostal za loupežnou vraždu 18 let

Právo, plk, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Osmnáct let ve vězení si za loupežnou vraždu čtyřiasedmdesátileté pacientky pobude bývalý praktický lékař Edgar Bednář (50). Rozsudek o vině si muž, který tvrdil, že si na nic nejen kvůli konzumaci alkoholu nepamatuje, vyslechl u Krajského soudu v Ostravě.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obžalovaný lékař si není vědom, že by vraždil, přesto se v soudní síni omluvil.

Článek

Bývalý doktor navštívil důchodkyni v jejím bytě v Ostravě vloni v listopadu. Nemocnou ženu nejprve udeřil do obličeje, srazil k zemi, našlápl na ni a pak ji škrtil, dokud nezemřela. Nakonec ji okradl o peníze a šperky. U soudu uvedl, že si z osudného dne pamatuje jen málo, protože byl opilý a navíc trpí duševní chorobou.

K vraždě se ale nepřímo přiznal a vyjádřil lítost. „Chtěl jsem se omluvit soudu, přísedícím a pozůstalým za tento čin, který se prostřednictvím mé osoby odehrál,“ řekl obžalovaný.

Předtím však velmi detailně popisoval průběh osudného dne, který strávil zejména popíjením levného vína. To, že si průběh noci z 1. na 2. listopadu vůbec nepamatuje, označil za psychiatrický defekt. Řekl, že v minulosti se opakovaně léčil nejenom kvůli závislosti na alkoholu, ale byl hospitalizován na psychiatrii také kvůli silným depresím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám