Hlavní obsah

Opilý řidič spěchal do práce rychlostí 170 kilometrů za hodinu

Právo, Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Vlastním očím nevěřili dálniční policisté, kteří v Místecké ulici v Ostravě naměřili u projíždějící Škody Fabie rychlost 170 kilometrů za hodinu v úseku, kde je povolena pouze osmdesátka. Po pronásledování se řidič přiznal, že je opilý a že spěchá do práce na noční směnu. Pití alkoholu před jízdou potvrdila i dechová zkouška, při které řidič nadýchal téměř dvě promile.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Policejní mluvčí Daniela Vlčková oficiálně informovala, že řidiči radar naměřil rychlost 152 kilometrů v hodině v úseku s povolenou rychlostí 130 kilometrů za hodinu. Podle Práva však ještě před tím vůz jel na nižší povolené rychlosti sto sedmdesátkou.

Policisté se nejprve řidiče pokoušeli zastavit, ten ale dál pokračoval ve směru na Frýdek-Místek. Policie v té chvíli podle zdroje Práva zaznamenala rychlost 170 km/hod.

Opilý řidič pak zpomalil a radar posléze naměřil rychlost, o které informovala policie oficiálně. Když řidič viděl, že se policejního passatu jen tak nezbaví, zastavil u exitu na Novou Bělou.

Spěchal do práce

„Řidič se ihned na místě přiznal, že požil alkoholické nápoje před jízdou a že zcela jistě nafouká. Policistům tvrdil, že se omlouvá za překročení rychlosti, ale že je na cestě do práce na noční směnu.

Uvedl, že pracuje jako důlní zámečník u OKD v Paskově u Ostravy a již nyní jede pozdě. Žádal policisty, ať ho nenechávají foukat, že nechce přijít o svůj řidičský průkaz,“ uvedl zdroj Práva. Dodal, že řidič se obhajoval tím, že se pohádal s ženou, odešel z domova a opil se.

Policisté se však nenechali zlomit a při dechové zkoušce naměřili 1,93 promile alkoholu, při opakované zkoušce pak 1,8 promile. Řidič je nyní podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky, policisté mu odebrali řidičský průkaz a převezli ho na záchytku k vystřízlivění a odběru krve.

Reklama

Výběr článků

Načítám