Hlavní obsah

V autokempu na Klatovsku stihli lidé utéci na poslední chvíli

Právo, Patrik Biskup
Radešov
Aktualizováno

Na autokemp Radešov na Klatovsku napadala podle informací Práva v silné bouřce asi desítka stromů. Ty zasáhly chatky i stany. Lidé z nich však stačili včas utéci.

Článek

"Nejvíce práce měli hasiči s odstraňováním popadaných stromů,které ohrožovaly turisty v autokempu v Radešove. Cestu do kempu si museli prořezávat," uvedl řídící důstojník krajských hasičů Milan Klouda.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Jedna z rozdrcených chatek v kempu.

Podle Jiřího Růžičky z krajské záchranné služby museli lékaři odvést z kempu jednu zraněnou ženu. "Měla frakturu dolních končetin. Sanitka zůstala uvězněna na silnici mezi padlými stromy. Posádka tak musela čekat, až jim uvolní cestu hasiči," upřesnil Růžiřka.

Doslova o život šlo také obyvatelům Klášterského mlýna v Rejštejně, na který spadly čtyři obří duby. "Třetinu střechy máme zničenou, byl to mžik, jen jsem slyšela takové zadunění a z okna vidím přímo do koruny stromů," uvedla Marie Mandová, která ve mlýně bydlí.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Jedna z rozdrcených chatek v kempu.

"Na Klatovsku máme v souvislosti s bouřkou a přívalovým deštěm hlášeno asi 30 událostí, hlavně vyvrácených stromů," řekl ČTK krajský řídící důstojník hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám