Hlavní obsah

Rentgen na poliklinice ve Frýdlantě obsluhovala namol opilá sestra

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdlant nad Ostravicí

Na základě stížnosti jednoho z pacientů zasahovala ve středu policie na poliklinice ve Frýdlantě nad Ostravicí, kde na rentgenovém pracovišti úřadovala opilá zdravotní sestra. Policisté jí naměřili 2,71 promile alkoholu. Právu to potvrdil mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Anonymní telefonát oznámil, že rentgen obsluhuje notně opilá žena. Přivolaná hlídka policie provedla na místě dechovou zkoušku, šedesátiletá žena nadýchala 2,71 promile a po půl hodině při dechové zkoušce nadýchala 2,65 promile.

„V takovém stavu samozřejmě nebyla schopna výslechu, takže ji hlídka poslala domů a výslech proběhne ve čtvrtek,“ řekl policista s tím, že ženu čeká minimálně obvinění pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Rentgenové pracoviště ve Frýdlantě nad Ostravicí spadá pod Polikliniku Frýdek-Místek. Její ředitelka Kateřina Valentová řekla, že sestra byla okamžitě po incidentu propuštěna.

„Dnes jsme ji propustili a tím to pro nás končí,“ řekla. Dodala, že pacienti se nemusejí obávat, že by jim hrozilo nějaké nebezpečí. „Rozhodně se nemohlo nic stát, maximálně mohla udělat nekvalitní snímek,“ dodala ředitelka.

Reklama

Výběr článků

Načítám