Hlavní obsah

Při výkopových pracích nalezli v Žalmanově tři protitankové střely

Právo, vor
Karlovy Vary

Šest pancéřových pěstí německé výroby z druhé světové války bylo ve středu před devátou hodinou dopoledne nalezeno při výkopových pracích na tenisovém hřišti v Žalmanově na Karlovarsku. Policie kvůli tomu uzavřela komunikaci vedoucí obcí.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Policie místo nálezu zabezpečila.

Článek

„Pyrotechnik na místě zjistil, že v hlavicích protitankových střel z druhé světové války je sice výbušná směs, ale chybí v nich rozbušky,“ uvedl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

„Střely byly objeveny při výkopových pracích na stavbě obecního tenisového hřiště,“ pokračoval Valenta, podle kterého policie nechává prohledávat zeminu vyzvednutou při výkopových pracích. „Silnice skrz obec je uzavřená, dokud nebude vyloučeno, že v místě není žádná další munice.“

Další munice byla nalezena při výkopových pracích při stavbě aquacentra vedle KV Arény v Karlových Varech - Tuhnicích. „Zřejmě se jedná o protitankovou nášlapnou minu," uvedl Valenta. "Poté, co pyrotechnik skončí práci v Žalmanově, přesune se ke KV Aréně.“ Policie zatím místo a okolí nálezu zabezpečila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám