Hlavní obsah

Zloděje dopadli s ukradenými obrazy

Právo, Jiří Růžička

Originály obrazů nejrůznějších autorů a starožitnosti ukradli zloději v jednom z domů nedaleko Prostějova. Pachatele krádeže, při níž způsobili škodu za více než čtvrt miliónu korun, se podařilo kriminalistům dopadnout.

Článek

„Policisté zahájili trestní stíhání proti trojici mužů ve věku 39, 33 a 21 let. Byli obviněni ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody,“ informoval mluvčí prostějovské policie Petr Weisgärber.

Na zlodějskou výpravu se společně vydali letos na přelomu května a června. „Odcizili 17 originálních obrazů od různých autorů a další starožitnosti. Způsobili škodu nejméně 271 tisíc korun,“ uvedl mluvčí.

"Díky usilovné a velmi dobré spolupráci policistů z Prostějova a dalších policejních složek a útvarů v rámci Krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje se podařilo pachatele v brzké době dostihnout. Část odcizených věcí policisté zajistili přímo u pachatelů těsně po jejich dopadení. Další věci pachatelé policistům dobrovolně vydali. Ze 17 odcizených obrazů se 16 obrazů podařilo zajistit,“ dodal Weisgärber.

Ukradené věci se vrátí zpět majiteli, po posledním obrazu policisté usilovně pátrají. Pachatelům hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám