Hlavní obsah

Při důlním otřesu na Karvinsku zahynul pětačtyřicetiletý muž

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Život pětačtyřicetiletého muže si v úterý odpoledne vyžádal otřes v Dole Karviná. Informoval o tom mluvčí společnosti OKD Vladislav Sobol. V letošním roce jde o třetí smrtelný úraz, který se v OKD stal, a zároveň první tragickou událost spojenou s důlním otřesem.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Při otřesu byl podle Sobola usmrcen pětačtyřicetiletý pracovník dodavatelské firmy. „Otřes se projevil zhruba 920 metrů pod zemí ve výdušné třídě porubu, kde se nacházeli dva zaměstnanci dodavatelské firmy. Jeden z nich byl zraněn smrtelně, druhého záchranáři po ošetření převezli do nemocnice,“ upřesnil mluvčí.

„Chtěli bychom vyjádřit naši soustrast rodině i blízkým zesnulého kolegy,“ uvedli ve společném prohlášení ředitel Dolu Karviná Pavel Hadrava a generální ředitel společnosti Green Gas DPB Antonín Kunz.

Příčiny mimořádné události nyní šetří podle Sobola komise odborníků složená ze zástupců Obvodního báňského úřadu v Ostravě, vedení Dolu Karviná, společností Green Gas DPB i OKD a odborářů ve spolupráci s Policií ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám