Hlavní obsah

Při nehodě u Jablonného se těžce zranily čtyři děti

Liberec

Na páteřní komunikaci z Liberce do Děčína se v úterý odpoledne u Jablonného v Podještědí střetla dvě osobní auta. Těžce se zranily čtyři děti a vážná zranění utrpěly i dvě dospělé osoby. Uvedla to mluvčí libereckých záchranářů Lenka Markovičová.

Článek

Nehoda se stala na přehledném úseku v blízkosti koupaliště. "Dvě auta se tam čelně střetla, co bylo příčinou nehody, vyšetřovatelé zjišťují," řekl mluvčí policie Petr Kmínek. Silnice byla kvůli nehodě na více než dvě hodiny uzavřena, policie odkláněla dopravu přes Jablonné.

"Nejvážnější zranění utrpělo zřejmě jedenáctileté děvče, které vrtulník s podezřením na poranění páteře převezl na specializované pracoviště do Prahy Motola," řekla Markovičová.

Vážná mnohačetná zranění utrpěli také dva dospělí - muž a žena, které záchranáři dopravili na libereckou traumatologii. Na stejné oddělení bylo převezeno i další z dětí - nejstarší patnáctileté s poraněním krční páteře. "Další dvě děti ve věku 10 a 13 let přepravily sanitky do nemocnice v České Lípě s otřesem mozku a poraněním břicha," dodala mluvčí záchranky.

Motorkáře transportoval vrtulník

Nehoda u Jablonného nebyla v úterý jediná. U Dubé na Českolipsku havaroval po poledni motorkář, který podle Kmínka zřejmě nezvládl svůj stroj ve vysoké rychlosti. Vrtulník ho s vážným zraněním převezl do nemocnice.

V Nové Vsi na Jablonecku zase havaroval řidič osobního vozu, který se snažil ujet policejní kontrole. "Nezvládl řízení a skončil na střeše, musel být také se zraněním převezen do nemocnice," dodal Kmínek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám