Hlavní obsah

Cizinec se řítil z Varů do Prahy rychlostí přes 200 km/h

Právo, Rudolf Voleman
Karlovy Vary

Rychlostí přes 200 km/h se řítil tuto sobotu 24letý řidič mercedesu na silnici I. třídy z Karlových Varů do Prahy, když jej přistihli karlovarští dopravní policisté.

Článek

„Na silnici, kde je povolená rychlost 90 km/h, tak překročil po odečtení stanovené tolerance povolenou rychlost o 104 km/h,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Dohnalová.

„Během jízdy navíc porušil ve třech případech zákaz předjíždění. Nerespektoval dopravní značení ani plnou čáru,“ pokračovala policejní mluvčí. „Předjíždění na nepřehledných úsecích je velmi nebezpečné a řidič tak ohrozil nejenom sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu,“ dodala.

Policisté po zastavení vozidla pojali podezření, že by se řidič mohl vyhýbat správnímu řízení. Na místě mu proto uložili kauci ve výši 10 tisíc korun, kterou muž uhradil. Policie oznámila případ příslušnému správnímu úřadu v Karlových Varech.

„Hrozí mu pokuta až do výše 10 tisíc korun a zákaz řízení motorového vozidla na šest měsíců až jeden rok,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám