Hlavní obsah

Zloděje mědi zabil v areálu Poldi elektrický proud

Kladno

V areálu firmy Poldi Hütte v Průmyslové ulici v Kladně v pondělí našli mrtvolu muže, kterého zabil elektrický proud. "Muž zřejmě kradl měděné kabely a dostal zásah o síle několika tisíc voltů," řekla mluvčí kladenské policie Michaela Nováková.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

Pětadvacetiletý muž si podle ní vyřezal díru do zabezpečené místnosti, ve které jsou koleje na propojování kabelů. Odstraňoval tam z měděných kabelů umělou hmotu, a když se zvedl, zavadil o strop, který byl pod proudem.

"Zřejmě se to stalo už v pátek, protože tehdy došlo k výpadku elektrické energie. Ale vzhledem k tomu, že to znovu nahodili a ono to fungovalo, tak tomu nevěnovali pozornost," dodala mluvčí.

Mrtvolu podle ní objevil odpoledne bezdomovec, který šel kolem. Bezvládné tělo zahlédl v okně. Na místě zasahovali policisté a hasiči.

Zloději kovů vyhledávají areál bývalých kladenských hutí pravidelně. V roce 2007 při rozebírání konstrukce opuštěné haly zemřeli dva lidé a další utrpěli těžká zranění. Podle všeho šlo i v tomto případě o zloděje, kteří chtěli získat železo na prodej.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám