Hlavní obsah

Zuřiví motorkáři zaútočili na řidiče, který se vyhnul díře na silnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Policisté pátrají po dvojici motorkářů, kteří v neděli napadli řidiče auta, o kterém se mylně domnívali, že je na silnici nechce pustit před sebe. Incident se odehrál kolem 14:00 na silnici mezi městem Dubá a obcí Jestřebí. Motorkáři řidiče mercedesu nutili zastavit, poničili mu vůz a napadli jej.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

"Nikdo z dalších motoristů, kteří scénu viděli, posádce auta nepomohl," sdělila českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková. O pomoc při dopadení útočníků nyní policisté žádají veřejnost.

Osmatřicetiletý řidič z Brna jel od Dubé směrem na Jestřebí. V koloně se chtěl vyhnout díře, z řady aut proto vybočil. V tu chvíli se jej ale snažil předjet muž na černé motorce. "Jeho vyhýbací manévr pochopil jako schválnost a domníval se, že mu řidič mercedesu vědomě brání v předjetí," uvedla Baláková.

Motorkáři zablokovali silnici

Motorkář začal auto pronásledovat, bouchal pěstmi do dveří a řidiče vyzýval, aby zastavil. Mercedes zůstal stát až na stopce na křižovatce v Jestřebí. Tam na něj motorkář a také další muž, který jel na sportovním silničním motocyklu a měl bílou kombinézu, začali agresívně útočit. "Oba společně kopali do auta, rozbili kamenem přední reflektor a kamenem dokonce rozbili záměrně okénko u řidiče," popsala mluvčí.

Šoféra se z auta snažili i vytáhnout. To se jim sice nepovedlo, jeden z útočníků jej ale rozbitým oknem udeřil do obličeje pěstí. Kromě řidiče byla v autě ještě jeho sestra. Za mercedesem se na křižovatce začala řadit další auta, nikdo ale napadeným nešel na pomoc.

"Když už byla kolona dostatečně dlouhá, usoudili motorkáři, že je čas uvolnit provoz, nasedli na motorky a odjeli směrem na Českou Lípu," dodala Baláková. Policisté po nich pátrají. Informace přijmou na lince 158.

 Násilí na silnicích přibývá

V poslední době pobouřily veřejnost případy řidičů, kteří svým agresívním chováním na silnici ohrožovali životy dalších účastníků provozu. Například v pondělí dvaašedesátiletý řidič doplatil na to, že světelným znamením upozornil vozidlo jedoucí v protisměru. Jeho řidič, osmadvacetiletý muž, vyskočil z auta a začal jej fyzicky a slovně napadat. [celá zpráva]

Média sledovala především kauzu Luboše Laciny, který loni na dálnici D1 najel na pomaleji jedoucí auto a vytlačil je ze silnice. Mazda se několikrát přetočila a dopadla na střechu. Její posádka z hrozivé nehody vyvázla bez větších následků, Lacinu soud poslal na pět let do vězení. [celá zpráva]

Obvinění si kvůli údajné agresívní jízdě vyslechl i Aleš Trpišovský. Ten podle policie ve dvou případech předjel pomalejší auta zprava, opět se před ně zařadil a prudce brzdil. Tím donutil řidiče zastavit. V jednom případě řidič pomalejšího vozu nestačil zabrzdit a havaroval. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám