Hlavní obsah

Trojici hrozí za loupež na Rakovnicku a výrobu drog až deset let

Krakov

Policie dopadla ve čtvrtek trojici mužů, kterou obvinila z loupeže v domě seniorky na Rakovnicku. Zároveň u nich zabavila varnu pervitinu. Obviněným hrozí až desetileté vězení, sdělil mluvčí rakovnické policie René Černý.

Článek

Loupež se stala 3. července časně ráno v obci Krakov. Pachatelé překonali oplocení pozemku a vlezli otevřeným oknem do domu, v němž spala jednaosmdesátiletá majitelka.

Na seniorku hodili deku a jeden z nich ji během loupeže držel, aby se nemohla hýbat. Ostatní prohledali dům a nalezeným klíčem odemkli příruční trezorek, ze kterého odcizili finanční hotovost. Dále ukradli čtvery hodinky, zlaté náušnice, jeden pár zlatých snubních prstenů. Poté z místa utekli.

Přepadená žena vyvázla bez zranění. Pachatelé podle policie v domě způsobili škodu zhruba 50 tisíc korun. Kriminalistům se podle Černého zloděje podařilo vypátrat a minulý týden ve čtvrtek je zásahová jednotka zadržela u čerpací stanice v Rakovníku.

Pachateli jsou podle mluvčího sedmadvacetiletý muž z Rakovníka, jeho čtyřiadvacetiletý komplic z Mostu a šestadvacetiletý muž z Chomutova. Při domovní prohlídce u nich policisté našli nejen ukradené věci, ale i kompletní varnu na výrobu pervitinu.

Muži byli umístěni do cely a obviněni z loupeže, krádeže, porušování domovní svobody a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. V sobotu odpoledne je policie převezla do vazební věznice v pražské Ruzyni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám