Hlavní obsah

Nejvyšší soud potvrdil trest za pokus o vraždu prodavačky

Novinky, Václav Lang

Nejvyšší soud zamítl odvolání dvacetiletého Milana Pulka, který byl loni v prosinci odsouzen ke 14 letům ve vězení. Rok předtím vážně pobodal vietnamskou prodavačku v Hranicích u Aše. Žena jen díky včasnému zásahu lékařů nezemřela.

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

Milan Pulko v soudní síni.

Článek

Nejvyšší soud dvacetiletému muži, který si v současné době odpykává trest ve věznici Horní Slavkov, zmírnil trest o čtyři měsíce z původních 14 let. Dále musí zaplatit zhruba 150 tisíc korun.

Mladík vešel v prosinci roku 2009 v Hranicích u Aše do prodejny, kde vzal karton cigaret, který chtěl uložit do svého batohu. Když mu v tom chtěla obchodnice vietnamské národnosti zabránit, zaútočil na ni přineseným nožem.[celá zpráva]

Ženě probodl plíci

Ženu zranil nejprve na hlavě, a když se začala bránit, chytil ji za hlavu, tlačil směrem k zemi a silně ji bodl do zad. Způsobil jí tak řezné rány na hlavě, drobnou řeznou ranku u levé lopatky a bodnou ránu u pravé lopatky. Nůž pronikl hrudní stěnou a zcela probodl pravou plíci.

"V důsledku zranění těchto důležitých orgánů byla poškozená bezprostředně ohrožena na životě selháním srdce a plic spolu s vykrvácením do pravé pohrudniční dutiny a bez včasné odborné lékařské pomoci a operačního zákroku, při němž jí musel být odstraněn horní lalok pravé plíce, by nepochybně zemřela," uvedl mluvčí Nejvyššího soudu ČR Petr Knötig.

Mladík nebyl spokojený s rozsudkem proto, že soud vycházel z psychiatrického a psychologického znaleckého posudku a z jeho dřívější trestné činnosti, což označil za nedostatečné. Nejvyšší soud při projednání dovolání zjistil, že bylo podáno z jiného důvodu, než uvádí trestní řád, a proto jej odmítl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám