Hlavní obsah

Lidé nahlásili policii, že hledané dítě je s matkou v pražském kadeřnictví

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie v sobotu zadržela ženu, která odvedla ve čtvrtek z pražského kojeneckého ústavu svou rok a půl starou dceru. Na dvojici v kadeřnictví upozornili svědci a nahlásili jejich pohyb na linku 158.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Lidé nahlásili na tísňovou linku, že žena s dítětem, po kterých jsme vyhlásili pátrání, se nachází v jednom z pražských kadeřnictví,“ řekla v sobotu večer Novinkám mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Přivolaná hlídka strážníků dvojici v kadeřnictví v Rytířské ulici skutečně našla a ženu zadržela. Mluvčí doplnila, že žena byla předvedena na policii k podání vysvětlení. Po dítěti bylo přitom od čtvrtka vyhlášeno pátrání v rámci systému Dítě v ohrožení. [celá zpráva]. Dívka je v pořádku a bude vrácena do kojeneckého ústavu.

Dívka britské národnosti byla do kojeneckého ústavu umístěna proto, že jí matka není schopna zajistit základní životní potřeby. Matka využila povolené návštěvy, z vycházky po zahradě ústavu se ale s dívkou nevrátila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám