Hlavní obsah

Nasazení potápěčů nalézt ztraceného bagristu nepomohlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Desítky policistů, hasičů i kynologů pátrají od pátku po devětatřicetiletém Václavu Opluštilovi z Bohuňovic na Olomoucku. Muž odjel ve čtvrtek ze svého domova bagrem za prací. Jeho stroj byl objeven zhruba 20 kilometrů od jeho bydliště nedaleko Grygova. O muži však nikdo žádné informace nemá.

Foto: , Novinky

Ilustrační foto

Článek

Do pátrání se v sobotu pustili i potápěči, kteří prohledávají pískovnu nedaleko místa, kde byl stroj odstaven, řekl v sobotu mluvčí krajské policie Michal Pižurin.

Policejní potápěči pátrali pod hladinou jezera v pískovně bezúspěšně. Akci proto ještě v sobotu odpoledne ukončili. „Samotné pátrání po pohřešovaném muži ale pokračuje,“ sdělil před dvacátou hodinou večer Právu jeden ze zasahujících policistů.

"Pohřešovaný muž odjel z místa trvalého bydliště ve čtvrtek v 07:00 na bagru značky Caterpilar žluté barvy, registrační značky MOO 04 54. Tento stavební stroj byl nalezen mezi obcemi Grygov a Majetín," uvedl mluvčí.

Do pátrání po muži se v pátek zapojilo na sedm desítek záchranářů. Prohledávali okolí místa, kde byl stroj nalezen. "Povolána byla i letecká služba, vojenská policie, profesionální hasiči, policisté a kynologové," popsal Pižurin. Vzhledem k tomu, že bylo pátrání bezúspěšné, pustili se dnes do hledání také potápěči.

"Na místě v nedaleké pískovně jsou nyní potápěči z Frýdku-Místku a prohledávají ji, je to však obtížné, je tam velmi malá viditelnost," doplnil Pižurin. Dodal, že policisté vyšetřují všechny možné verze. Odpověď na to, co se stalo a proč muž stroj odstavil a zmizel, však zatím nemají.

Policie hledá svědky

Pohřešovaný devětatřicetiletý muž je 175 centimetrů vysoký, má střední postavu a hnědé krátké vlasy. Má hnědé oči a nosí bradku. V době zmizení měl na sobě tričko žlutohnědé barvy s krátkými rukávy, šedé látkové kraťasy a byl obut do sandálů.

Policisté žádají případné svědky, kteří muže viděli nebo mají informace o tom, kde se nachází, aby volali na linku 158 nebo se obrátili na nejbližší policejní oddělení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám