Hlavní obsah

Podivín s brokovnicí rozpoutal přestřelku v centru Teplic

Podivně vypadající muž rozpoutal v sobotu dopoledne v centru Teplic přestřelku s policisty. Nejdříve jezdil po městě v protisměru, když ho policisté začali pronásledovat, vytáhl na ně brokovnici. Při střelbě se sám postřelil na ruce.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kolem čtvrt na jedenáct oznámili řidiči, že se centrem města nebezpečně řítí vozidlo v protisměru. Policisté ho dostihli v ulici 28. října, kde vystoupil z auta a místo komunikace na policisty namířil brokovnici.

"Muž vystoupil z auta, vytáhl brokovnici a ohrožoval jak policisty, tak další kolemjdoucí. Pak zaběhl do průjezdu, policisté použili služební zbraně a došlo k výstřelům z obou stran," řekl policejní mluvčí Vojtěch Haňka.

Při zákroku byl muž zraněn na ruce, ale podle všeho to nebylo ranou z policejní pistole. "Předběžně si to zranění způsobil sám, rána odpovídá brokovnici," dodal mluvčí.

Šestačtyřicetiletý muž je podezřelý z útoku na úřední osobu, výtržnictví, nedovoleného ozbrojování a nebezpečného vyhrožování. Zda byl během své eskapády při smyslech, nebo pod vlivem nějaké návykové látky, to policie teprve zjišťuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám