Hlavní obsah

Kamera natočila vykradače aut v Praze v akci

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kamera instalovaná v ulici Horovo náměstí v Praze 8 zachytila 16. června kolem jedenácté hodiny večer práci dvojice vykradačů aut. Od prvotního obhlédnutí situace až po rozbití skla u jednoho z vozů a jeho vykradení. Policie nyní po zlodějích pátrá.

Článek

Muži nejdříve procházeli ulicí a dívali se do zaparkovaných vozidel. Jeden z nich také zkoušel otevřít dveře u domu. Na kameře nainstalované před zaparkovanými vozidly je vidět, jak si muži velmi rychle a opatrně počínají.

„Po několika minutách se jeden z pachatelů zastaví u zadní části vozidla VW Caddy, kam delší dobu nahlíží. Vozidlo je zaparkováno nákladovou částí do křovím zarostlého prostoru a není tam vidět z ulice,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Ve vozidle majitel nechal sekačku na trávu a ta zloděje zaujala. Druhý muž nejdříve stojí podél domu a hlídá. Posléze se rozejde po chodníku a přes křovinný porost přijde až k vozidlu.

„Během několika vteřin muži poškodí skleněnou výplň pátých dveří vozidla a dostanou se do nákladového prostoru. Pak kamera zachytí oba muže, jak velmi rychle tlačí sekačku do křoví,“ doplnila Kropáčová.

Jakékoliv informace k totožnosti pachatelů mohou lidé volat na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám