Hlavní obsah

Maskované padělky odhalili celníci v tržnici na Tachovsku

Právo, paš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svatá Kateřina

Padělky za milióny, odhalené důmyslné skrýše a maskování. To je výsledek akce celníků na tržnici ve Svaté Kateřině na Tachovsku na základě soudního příkazu. Ve třinácti stáncích zajistili tisíce pirátských nosičů, padělky textilu, obuvi, hodinek a módních doplňků. Podle mluvčí Celního ředitelství Plzeň Jitky Blahutové je hodnota zajištěného zboží stanovena na 5,6 miliónů korun.

Článek

Celníci zajistili 3 650 kusů padělků. „Při prohlídkách objevili i několik důmyslných zavíracích systémů v bočních stěnách stánků umožňujících nepozorované přemísťování nebo doplňování zboží mezi jednotlivými prodejními místy,“ uvedla mluvčí.

Narazili i na maskování, které lze při celní kontrole při vstupu na území EU nebo běžné kontrole jen těžko odhalit, protože na první pohled zboží žádnou značku nenese.

„Objevili asi stovku maskovaných padělků obuvi, která je už od výrobce připravena tak, že značka na obuvi je překryta krycí vrstvou a objeví až po jejím odtržení,“ upřesnila mluvčí.

Ve věci je zahájeno trestní řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám