Hlavní obsah

Při ranních nehodách vyhasly dva lidské životy

Novinky, ČTK, Petr Nový
Aktualizováno

Dvě tragické dopravní nehody se staly ve čtvrtek ráno v Česku. Na Českobudějovicku zemřela po nárazu auta do stromu jedna žena, na Hodonínsku zemřel muž po střetu vozu se srnou na vozovce.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Kolem páté hodiny ráno narazilo u obce Kosov na Českobudějovicku osobní auto do stromu. Ve voze cestovaly dvě ženy, jedna z nich při nehodě zemřela. Informace policie a záchranářů ohledně okolností nehody se různí.

"Asi pětadvacetiletá řidička s osobním automobilem narazila do stromu. Po nárazu byla vymrštěna z vozu, na místě zemřela. Třicetiletá spolujezdkyně utrpěla mnohočetná poranění,“ řekla Novinkám mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková s tím, že zraněná byla převezena na ARO nemocnice v Českých Budějovicích.

Podle policie nehodu na silnici první třídy číslo 39 nepřežila spolujezdkyně. „Totožnost žen prozatím neznáme,“ řekl Novinkám mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner. Silnice mezi Českými Budějovicemi a Českým Krumlovem byla v místě nehody průjezdná se zvýšenou opatrností.

Podle prvních informací policie jel vůz několik stovek metrů vedle silnice, kde pak narazil do stromu. Příčiny nehody policisté zjišťují.

Při střetu vozu se srnou zemřel na Hodonínsku mladý muž

Pětadvacetiletý muž zahynul ve čtvrtek ráno při dopravní nehodě, která se stala u Moravského Písku na Hodonínsku. Cestoval s dalšími dvěma přáteli v osobním voze Hyundai, které se srazilo se srnou.

„Vozidlo se dostalo do smyku a sjelo po kolizi do příkopu,“ řekl mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb. Řidič a jeden další spolucestující utrpěli zranění a jsou v péči lékařů.

Kolize se stala kolem čtvrté hodiny ráno na silničním tahu z Moravského Písku do Veselí nad Moravou. Výše škod nebyla dosud vyčíslena. Silnice byla po kolizi na čtyři hodiny uzavřena. Policie v kritickém úseku odklonila dopravu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám