Hlavní obsah

Do koupelny ostravského bytu vlezl dvoumetrový had, odchytli jej hasiči

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi netradiční zásah mají za sebou ostravští hasiči. V pondělí večer vyjeli do panelového domu v Ostravě-Hrabůvce, kde v koupelně bytu v 10. patře překvapil muže téměř dvoumetrový had. Jednalo se o hroznýše královského, který se do koupelny dostal z prostoru stupaček v domě. Hasiči jej odchytili, a jelikož se jim nepodařilo najít majitele, převezli škrtiče do ostravského útulku v Třebovicích.

Článek

„Hada odchytli hasiči ze stanice v Ostravě-Přívoze, kteří jsou na to vybaveni speciálními pomůckami a také absolvovali speciální výcvik pro odchyt živých zvířat. K chycení dvoumetrového hroznýše vyjeli v pondělí po půl desáté večer na ulici Majora Nováka v Ostravě-Hrabůvce. Vzhledem k tomu, že se jim dalším průzkumem nepodařilo najít majitele hadího uprchlíka, převezli jej do třebovického útulku,“ informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Faster.

Hroznýš královský patří mezi škrtiče a zároveň nejoblíbenější zvířata chovaná v teráriu. Dorůstá délky od 1,2 až do 3,5 metru. Obývá Střední a Jižní Ameriku, objevuje se i na některých ostrovech Karibiku. Obývá suché lesy, deštné pralesy a močály. Chovatelé je živí morčaty, králíky, potkany, myšmi či kuřaty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám