Hlavní obsah

Opilec skočil do vody a poranil si páteř

Právo, pko

Opilecká procházka při měsíčku kolem rybníka Olšovce v Jedovnicích na Blanensku bude mít pro mladého doživotní následky. Muž se v noci na středu promenádoval po břehu a napadlo ho, že by mohl skočit do vody.

Článek

„Svědci události ho sice vytáhli z vody velice rychle, ale muž již byl v bezvědomí a lapavě dýchal. Zasahující tým po příjezdu zahájil okamžitě péči o pacienta. Resuscitace za podpory léků, monitorace životních funkcí a zajištění dýchacích cest byla úspěšná," uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová.

„Zdravotní stav mladého muže byl kritický, ale podařilo se obnovit základní životní funkce. Vzhledem k mechanismu úrazu bylo velice pravděpodobné, že si muž skokem do nízké vody vážně poranil páteř,“ dodala s tím, že šlo o první podobný případ letošních prázdnin na jihu Moravy.

Páteř si v úterý poranil také sedmadvacetiletý motocyklista, který havaroval v obci Velké Hoštice na Opavsku.

„Muž byl po havárii při vědomí, utrpěl však vážné poranění páteře. Opavské posádky, které na místě zasahovaly, jej prvotně ošetřily a na místním hřišti pak předaly kolegům z LZS (Letecké záchranné služby, pozn. red.). Pacienta ve vakuové matraci letečtí záchranáři následně šetrně přepravili na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám