Hlavní obsah

Výbuch a požár poničil výrobnu tmelů

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherský Brod

Ohromující výbuch a požár ve výrobně tmelů v části Újezdec v Uherském Brodě na Uherskohradišťsku zalarmoval v noci na úterý hasiče. Vyšetřovatelé zjišťují, zda nešlo o úmysl.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Výbuch a požár byl zaznamenán čidlem zabezpečení objektu, které je připojeno na pult ochrany městské policie. Na místo tak k prověření hlášení vyjela hlídka strážníků i majitel firmy. První cisterna hasičů byla na místě už za tři minuty po výjezdu ze stanice,“ uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

„Z firmy se valil kouř a hasiči museli zasahovat v dýchacích přístrojích. Plameny zachvátily část výrobní linky ve druhém podlaží. Požár se hasičům podařilo lokalizovat asi po čtyřiceti minutách zásahu. Dům byl postupně odvětrán a překontrolován. Celková likvidace požáru byla hlášena krátce po druhé hodině ranní,“ uvedl Mitáček

Tlaková vlna rozbila řadu oken a poškodila několik dveří. Zásahem hasičů se podařilo zabránit jak rozšíření požáru do dalších částí firmy, tak i na uskladněný výrobní materiál nebo výrobky. „Vyšetřovatelé hasičů i kriminalisté prověřují možnost technické závady, nedbalost, ale také možný úmysl. Při výbuchu a požáru nebyl nikdo zraněn, škody dosáhly přes 200 tisíc korun, podařilo se uchránit majetek za milióny,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám