Hlavní obsah

Muž na pražském nádraží hrozil skokem ze střechy nástupiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Muž hrozící sebevražedným skokem ze střechy třetího nástupiště zkomplikoval v úterý dopoledne dopravu na hlavním nádraží v Praze. Na místo vyrazili hasiči, záchranáři a policisté. Jejich vyjednavači se nakonec podařilo přemluvit muže k bezpečnému sestupu.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Pražské hlavní nádraží

Článek

„Muž je na střeše perónu, kterou odmítá opustit. Po policistech hází různé předměty. Jedná s ním vyjednavač,“ řekl nejprve Novinkám policejní mluvčí Tomáš Hulan s tím, že muž si klade různé podmínky.

Asi po hodině, okolo 09:45 hodin skončilo vyjednávání úspěchem. "Muž akceptoval argumenty a ze střechy slezl," potvrdil Hulan.

Incident způsobil zpoždění některých vlaků. „Taktizujeme a snažíme se vyřešit, jak nastalou situaci s mužem, tak dopravu ve stanici,“ uvedl ještě v průběhu vyjednávání mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla. Doplnil, že vlaky v místě, kde hasiči připravili též záchrannou plachtu, projížděly pomaleji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám