Hlavní obsah

Policisté hledali dvě hodiny osmdesátiletou ženu, ležela v potoce

Právo, Denisa Telaříková
Frýdek-Místek

Bez dokladů a mobilního telefonu odešla v neděli odpoledne ze zdravotně-sociálního zařízení ve Frýdku-Místku osmdesátiletá seniorka. Protože se večer nevrátila, zdravotní sestra v půl desáté nahlásila její zmizení na policii.

Článek

Ta se pustila do rozsáhlé pátrací akce, která měla šťastný konec. Po dvou hodinách totiž policisté našli starou paní ležet v potoce, který protéká zhruba jeden kilometr od zařízení. Silně podchlazenou ji předali do péče záchranářům.

„Osmdesátiletá žena odešla v neděli odpoledne. Kromě zdejších policistů se do hledání ženy pustil také služební pes. Policisté projížděli okolní ulice, zkontaktovali také místní taxikáře a autobusové dopravce,“ informovala krajská policejní mluvčí Daniela Vlčková.

Dodala, že policisté seniorku našli půl hodinu před půlnocí.

„Ležela v potoce, který protéká ve vzdálenosti zhruba jednoho kilometru od zařízení. Viditelnost na vodní hladinu v místě, kde ležela, byla hodně špatná. Oba břehy totiž byly porostlé vysokou trávou a křovinami. Naštěstí byla žena živá, i když notně podchlazená. Policisté ji vynesli na přístupovou cestu, zabalili do izotermické fólie a posadili do služebního vozu. Pak ji předali záchranářům,“ upřesnila Vlčková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám