Hlavní obsah

První prázdninový víkend si na silnicích vyžádal nejméně sedm životů

Právo, jfk

Sedm mrtvých, taková byla do nedělního večera bilance prvního prázdninového víkendu na českých silnicích. Loni za první červencový víkend zahynulo 20 lidí.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Lze to přičítat počasí, kdy zvýšený provoz na silnicích nedoprovázela vedra a také včasnému varování řidičů,“ řekl Právu ředitel dopravní policie Leoš Tržil. „Několik nehod sice zablokovalo dálnici D1, co do následků ale nebyly vážné. Pokud jde o oběti, jedna byla způsobena v podstatě tím, že si chodec ustlal na silnici,“ podotkl Tržil.

Zmínil tak hned první tragickou nehodu, k níž v pátek na Opavsku, kde automobilista nešťastnou náhodou srazil chodce. Druhý život si vyžádalo sobotní neštěstí na Liberecku, kde osobní automobil narazil do stromu. Další čtyři nehody s fatálními následky se odehrály v neděli. Brzy ráno srazil na Jindřichohradecku automobil člověka na chodníku. [celá zpráva]

Téhož rána vrazilo na Litoměřicku auto do stromu, nedaleko Českých Budějovic se později srazila dvě osobní auta a na Teplicku se osobní vůz srazil s autobusem. Kolem 17. hodiny pak na Českobudějovicku zahynul řidič, který havaroval poté, co sjel ze silnice. Při všech nehodách zemřel jeden člověk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám