Hlavní obsah

Opilý mladík přirazil škodovkou procházející manžele na plot, muž zemřel

Právo, Pavel Orholz
Popelín

Pouťové posvícení v Popelíně na Jindřichohradecku skončilo v noci na neděli smrtí 55letého muže, do kterého nacouval opilý osmnáctiletý mladík. Ten sedl na návsi do favorita a sešlápl plyn. V zadním okénku si však nevšiml dvojici manželů, které přimáčkl na plot.

Foto: Ballon Mierny Otto, ČTK

Ilustrační foto

Článek

„Mladý řidič nacouval na chodník a zachytil vozem muže i jeho manželku, které stlačil o plot zahrady. Když poodjel, muž spadl pod auto, kde zůstal ležet v hlubokém bezvědomí s lapavými dechy. Přes veškerou snahu posádky, se nám muže kvůli mnohočetným poraněním hlavy a trupu, nepodařilo zachránit,“ sdělil Právu ředitel jihočeských záchranářů Marek Slabý.

Podle mluvčího jihočeské policie Milana Bajcura k tragédii došlo po třetí hodině ráno. Opilý mladík nacouval na chodník v době, kdy tudy procházela větší skupina lidí.

Svědkové jsou v šoku

„Ostatním se podařilo uskočit a ani manželka, kterou automobil zčásti zasáhl, neutrpěla žádné zranění,“ konstatoval Bajcura. "U mladíka zjistili policisté při dechové zkoušce alkohol. „Nyní čekáme na rozbor krve,“ upozornil mluvčí. Podle něho je případ teprve v začátcích šetření. „Na místě byla řada svědků, kteří jsou z celé události v šoku a musíme je ještě vyslechnout,“ dodal Bajcura.

Reklama

Výběr článků

Načítám