Hlavní obsah

Rozsáhlý požár v Plzni způsobil škody za 50 miliónů

– Plzeň • Aktualizováno
Právo, Novinky, vor, hu

Rozsáhlý požár zasáhl v noci na neděli skladovou halu se sportovním zbožím a oblečením na Borských polích v Plzni. Škody jsou podle hasičů předběžně odhadovány na 50 milionů korun. Příčina požáru prozatím není známa.

Článek

„Sklad se sportovními textiliemi neshořel celý, ale pouze asi jeho polovina na ploše sto krát sto metrů,“ uvedl řídící důstojník plzeňských krajských hasičů Dušan Nový, podle kterého likvidační práce na požáru pokračovaly ještě v neděli před polednem.

Hasiči nasadili k likvidaci požáru haly 15 jednotek a vyhlásili pohotovost třetího stupně, která se týká všech jednotek v krajském městě. Požár zničil minimálně polovinu objektu velkého zhruba 100 x 100 metrů. Při požáru ani zásahu hasičů nebyl nikdo zraněn, konstatoval Nový.

„Ohněm očouzené jsou ale samozřejmě i ostatní části skladu, o jejichž osudu rozhodne dodatečně statik,“ pokračoval hasičský důstojník. „Příčina požáru se bude teprve šetřit, a to až po skončení těchto likvidačních prací. Stejně tak ještě neznáme výši škod,“ konstatoval Nový.

"Momentálně se nechává sklad dohořet uvnitř. Jednotky nezasahují, hlídají zvenku, protože u skladu se propadla střecha a jít dovnitř by bylo velmi nebezpečné,"  řekla před nedělním polednem mluvčí plzeňských hasičů Alena Marešová. Zásah podle ní může trvat ještě i několik hodin.

Sklad, který stojí na Borských polích nedaleko obchodního domu Marko, patří společnosti, jenž odsud zásobuje síť značkových prodejen Adidas, Nike a Puma po celé republice a také na Slovensku. Zaměstnanci firmy odhadují škody na řádově desítky miliónů korun. „Při požáru se nikomu nic nestalo,“ poznamenal Nový s tím, že při rozsáhlém požáru zasahovalo celkem patnáct hasičských jednotek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám