Hlavní obsah

V centru Ostravy hořela ubytovna, jeden muž zemřel

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Na ubytovně v Sadové ulici v centru Ostravy začal v pátek po poledni hořet jeden z bytů. Hasiči na místě objevili dvě popálené osoby, muže a ženu, proto povolali na místo i záchranáře. Muž později vážným zraněním podlehl.

Článek

„Informaci o požáru v ostravské ubytovně jsme obdrželi dvacet minut po 13. hodině. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří jeden z bytů. Na místě pak objevili jednu osobu, která jevila známky intoxikace zplodinami hoření. Po dalším průzkumu pak objevili dalšího zraněného popáleného člověka,“ informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Faster s tím, že po půl třetí odpoledne byl již požár lokalizován.

"Byl popálen až na 80 procentech těla. Pacient byl při vědomí, ale v ohrožení života. Záchranáři se postarali o prvotní ošetření a poté jej převezli na popáleninové centrum ve Fakultní nemocnici Ostrava-Poruba," sdělil ČTK mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. V nemocnici muž později zemřel.

Druhou zraněnou byla pětapadesátiletá žena, jež se nadýchala zplodin hoření. V době zásahu byla při vědomí. Záchranáři ji převezli do Městské nemocnice v Ostravě-Fifejdách.

Holčáková uvedla, že policisté nyní na místě zjišťují příčinu požáru. "Pracujeme s různými verzemi. Kriminalisté zjišťují totožnost muže," řekla. Výše škody zatím nebyla vyčíslena.

Na místě jsou rovněž vyšetřovatelé HZS a policisté, kteří zjišťují příčinu požáru a výši škody, kterou oheň způsobil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám