Hlavní obsah

Opilec zvonil na kostelní zvon, skončil na záchytce

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdounky

Opilý třicátník vlezl ve Zdounkách na Kroměřížsku do věže kostela a začal zvonit na zvon. Poplašil celou obec, po naléhání policistů slezl zpět a skončil na záchytce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Mohu potvrdit, že k události došlo ve středu večer v obci na Morkovicku,“ potvrdila v pátek informaci mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Podle zdroje Práva třicetiletý muž v silně podnapilém stavu vylezl po lešení až do kostelní věže a začal zběsile zvonit na kostelní zvon. Lidé vybíhali z domů, netušili, zda jde o poplach, varování před přívaly dešťů nebo tornádem.

Silně opilý zvoník musel cestou nahoru zdolat výšku dvacet pět metrů nad zemí. Při své výpravě poškodil tašky na střeše, protrhl síť ve věži a nakonec ulomil kladívko zvonu.

Putoval na záchytku

„Přivolaná policejní hlídka se v doprovodu faráře vydala po lešení za výtržníkem. Ve zvonici ho policisté vyzvali, aby přestal zvonit. Muž uposlechl a za občasného vrávorání se vydal dolů. Při sestupu ho hlídka musela přidržovat, aby z lešení nespadl,“ sdělila Kyšnerová.

Přístroj u muže následně naměřil téměř tři promile alkoholu v dechu. „Dopustil se trestných činů výtržnictví a poškození cizí věci, za které mu nyní hrozí až dva roky vězení. Policisté nakonec podnapilého hazardéra převezli do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži,“ dodala Kyšnerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám