Hlavní obsah

Čtrnáctiletý opilec skákal v Jihlavě pod auta

Právo, jar
Jihlava

Teprve čtrnáctiletý opilý chlapec hazardoval ve středu večer se životem v centru Jihlavy. Mladík se snažil skočit před projíždějící vozidla, a když se mu to nepodařilo, nakonec tloukl hlavou do kapoty auta.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Podle kolemjdoucích chlapec na šokované řidiče nepříčetně křičel, ať ho přejedou. Na místo na popud několika lidí okamžitě vyjela policejní hlídka. Po příjezdu policisté zjistili, že chlapec mezitím začal svojí hlavou tlouct do kapoty jednoho ze zaparkovaných vozidel. Přitom ho zadrželi strážníci městské policie.

„Nezletilý chlapec byl pod vlivem alkoholu. Naměřili jsme mu hodnotu 0,67 promile alkoholu. Na místo byla přivolána zdravotnická záchranná služba, která hocha převezla do nemocnice na ošetření,“ uvedla jihlavská policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Na vozidle, které mladík hlavou poškodil, způsobil škodu za 4 500 korun. Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku. Dále zjišťují, kdo nezletilému chlapci alkoholický nápoj podal nebo prodal a dopustil se tak přestupku proti ochraně před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.

Ve čtvrtek nad ránem policisté také v centru Jihlavy ještě zadrželi sedmnáctiletou dívku, které naměřili téměř dvě promile alkoholu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám