Hlavní obsah

Pes muže prý štval, tak ho vyhodil z pátého patra

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Z pátého patra domu ve Vsetíně vyhodil ve středu před polednem podnapilý majitel svého psa. Nebohé zvíře zakrátko po pádu přišlo o život.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na incident upozornila manželka dvaapadesátiletého muže. Krátce před obědem zavolala na linku 156 a na místo ihned přijeli městští strážníci,“ informovala mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová.

„Manžel doma s kamarádem popíjí. Zničehonic se rozčílil, začal nadávat a pak chytil našeho psa a hodil jej otevřeným oknem ven. Běžela jsem pro něj, ale už bude asi mrtvý. Před chvílí jen chrčel,“ popsala strážníkům před domem žena.

Prý své manželce říkal, že jej ten čokl dlouho štvát nebude a že ho vyhodí ven. A protože jej štval, tak jej zkrátka vyhodil.
ředitel městské policie

Následně pozvala strážníky městské policie do bytu. V kuchyni ležel na zemi pes, který už nejevil známky života. V bytě byl i manžel s kamarádem. Strážníky zajímalo, co muže k takovému činu vedlo.

„Slušněji řečeno prý své manželce říkal, že jej ten čokl dlouho štvát nebude a že ho vyhodí ven. A protože jej štval, tak jej zkrátka vyhodil,“ popsal ředitel Městské policie Vsetín Nikolaj Martinák.

Záležitost si na místě převzala Policie České republiky. Jelikož došlo k úmrtí psa, může soud muži nařídit šest měsíců až tři roky odnětí svobody za přečin týrání zvířete.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám