Hlavní obsah

Neznámí útočníci zkopali šéfredaktora Respektu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Neznámí útočníci ráno přepadli, zbili a zkopali šéfredaktora týdeníku Respekt Tomáše Němečka (30) před jeho domem v Praze. Útočníci mu zůsobili tržné rány nad okem a podlitiny v obličeji, lékaři nemocnice na Bulovce konstatovali i lehký otřes mozku. Po ošetření zůstal novinář hospitalizován v nemocnici.

Článek

ČTK o útoku informoval zástupce šéfredaktora Respektu Marek Švehla. Mluvčí pražské policie Eva Brožová napadení potvrdila s tím, že ale policisté neměli možnost zraněného vyslechnout.

Podle policejní mluvčí dva muži přepadli Němečka ve chvíli, kdy při návratu z obchodu odemykal domovní dveře. Ochromili ho slzným plynem, povalili na zem a zkopali ho do hlavy, řekl ČTK Švehla. Němeček ani policie zatím neví, kdo útočníci byli. Během přepadení nevydali jediné slovo, pak zmizeli. Není jasné, zda šlo o útok náhodné dvojice násilníků nebo výstrahu pro časopis, který Němeček řídí, uvedl Švehla.

Zraněného Němečka odvezla záchranka k ošetření do nemocnice na Bulovce. Poté se Němeček ještě vrátil domu, podle mluvčí proto, aby se převlékl, a následně se vrátil do nemocnice, kde je hospitalizován. S jakým zraněním není jasné. "To se dozvíme z lékařské zprávy," uvedla Brožová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám