Hlavní obsah

Pod metrem ráno zemřel psychicky nemocný muž, který odešel z nemocnice

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kvůli skoku člověku pod soupravou metra ve stanici Hradčanská byl ve středu ráno na trase A přerušen provoz. K neštěstí došlo před devátou hodinou ráno. Záchranáři a hasiči na místě zasahovali asi hodinu, aby vyprostili tělo mrtvého muže.

Foto: Milan Malíček, Právo

Přeplněné tramvajové nástupiště na zastávce Náměstí Míru. V této stanici vlaky končily jízdu.

Článek

Během dne se ukázalo, že mrtvým je 33letý muž z Prahy, který v časných ranních hodinách odešel z jedné pražské nemocnice, kde byl hospitalizovaný na psychiatrickém oddělení.

„Případ byl nahlášený v 8:38 s tím, že je člověk pod soupravou metra, “ řekla Novinkám po půl deváté ráno mluvčí pražské policie Eva Stulíková.

Metro bylo mimo provoz více než hodinu v obou směrech v úseku Dejvická - Náměstí Míru. Lidé museli využít tramvaje nebo autobusy. Provoz byl zachován mezi stanicemi Depo Hostivař - Náměstí Míru.

Vlaky začaly jezdit v 9:40, ale nezastavovaly ve stanici Hradčanská. Od 9:50 byl provoz plně obnoven.

Například na zastávce tramvají Náměstí Míru se v době výpadku hromadily davy lidí, aby se dopravily do centra.

Dopravní podnik se snažil zastavené metro nahradit autobusy, které jezdily na trase Náměstí Míru - Dejvická. Podle mluvčí DP Ilony Vysoudilové to ale v ranní dopravní špičce nemohlo stačit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám