Hlavní obsah

Nad koleje v Karlových Varech někdo zavěsil televizor

Právo, vor
Karlovy Vary

Nad kolejištěm v železniční zastávce Karlovy Vary - Dvory dosud neznámý pachatel pověsil na trolej televizor, který mohl ohrozit bezpečnost stovek cestujících na hlavní železniční trati mezi Chebem a Ústím nad Labem.

Článek

„Na trakčním vedení pověšený televizor mohl ohrozit bezpečnost cestujících,“ uvedl mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Pavel Halla.

„Kdyby naše kontroly nefungovaly, jak mají, mohl zavěšený televizor například rozbít kabinku strojvedoucího a ohrozit jej na zdraví,“ pokračoval Halla, podle kterého zatím není jasné, kdo a za jakým účelem televizor na konci minulého týdne na trolej pověsil. „Nechápeme, co tím kdo sleduje,“ podivoval se Halla.

Při zavěšování předmětů na trolej může dojít k přeskočení elektrického výboje
mluvčí SŽDC Pavel Halla

Nejedná se podle něj totiž o první takový případ z poslední doby na Karlovarsku. „V minulých měsících jsme našli takto na trolejích pověšenou láhev a poté látku naplněnou kamením. Je to alarmující,“ uvedl Halla, podle kterého případy vyšetřuje policie.

„Pachatel se totiž mohl dopustit trestného činu obecného ohrožení,“ podotkl Halla. „S podobnými případy jsme se ještě nesetkali. Občas naši kontroloři najdou na kolejích položené různé předměty, což lze připsat nějakému momentálnímu zkratu, ale tohle jsou dopředu promyšlené akce,“ dodal mluvčí.

Podle Hally pachatel ohrožuje nejenom cestující ve vlacích, ale také sám sebe. „Může totiž dojít při zavěšování předmětů na trolej k přeskočení elektrického výboje,“ varoval a vyzval veřejnost ke spolupráci. „Na místech, kde to je možné, umisťujeme kamerové systémy, které tratě monitorují,“ uzavřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám